Background

Tabela e lojërave të fatit


Tryeza e lojërave të fatit është një tryezë e veçantë e vendosur në kazino ose vende të tjera ku luhet bixhozi, në të cilën luhen lojëra të ndryshme bixhozi. Këto tabela kanë dizajne dhe veçori të ndryshme në varësi të llojit të lojës që do të luhet. Këtu janë disa nga tavolinat më të njohura të lojërave të fatit dhe veçoritë e tyre:

  Tavolina e pokerit: Këto janë tavolina që janë përgjithësisht në formë të rrumbullakët ose tetëkëndësh, të mbuluara me një leckë në mes dhe kanë zona të veçanta ku lojtarët mund të vendosin letrat dhe patate të skuqura. Tavolinat e pokerit shpesh kanë anët e mbushura për t'i lejuar lojtarët të ulen dhe të luajnë rehat.

  Tabela Blackjack: Është një tryezë gjysmërrethore me një mekanizëm ku lojtarët ulen përballë tregtarit. Zonat specifike janë shënuar në tabelë ku lojtarët do të vendosin bastet e tyre.

  Tabela e Ruletës: Një tryezë e gjatë pranë rrotës së ruletës me një model bastesh që lojtarët të vendosin baste të ndryshme. Tabela e ruletës mund të ndryshojë në varësi të llojit të ruletës së luajtur (amerikane ose evropiane).

  Tabela Craps: Është një tryezë e madhe drejtkëndore e krijuar për një lojë ku lojtarët vendosin baste duke hedhur zare. Sipërfaqja e tabelës zakonisht shënohet me zona të ndryshme bastesh dhe ka kufij të lartë.

  Tavolina Baccarat: Tavolinat Baccarat janë të ngjashme me tavolinat blackjack, por zakonisht janë më të mëdha dhe të dizajnuara për të akomoduar dy krupierë.

  Slot Machines: Këto janë slot machines me qëndrim të lirë, jo një tryezë tradicionale; Megjithatë, disa automate moderne mund të kenë një konfigurim të ngjashëm me karriget dhe tavolinën që lejon lojërat ulur.

Këto tabela përdoren shpesh me letra speciale, zare, patate të skuqura ose patate të skuqura dhe aksesorë të tjerë të lojës të dizajnuara sipas natyrës së lojës. Tavolinat e lojërave të fatit luajnë një rol të rëndësishëm për të siguruar që loja të luhet në mënyrë të qetë dhe të organizuar dhe të jenë pjesë përbërëse e atmosferës së kazinosë. Megjithatë, duke qenë se kumari përfshin rreziqe financiare, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për praktikat e përgjegjshme të lojërave të fatit përpara se të uleni.

Prev Next